Zonnebloem Wolvega bestaat 50 jaar

De Zonnebloem Wolvega bestaat 50 jaar en dat werd vrijdagmiddag in Zalencentrum De Rank op een bescheiden, maar wel op een gezellige manier gevierd. Door de coronaregels konden niet alle gasten van de afdeling aanwezig zijn. Op een later tijdstip wordt nog eens een aantal gasten uitgenodigd. Eigenlijk moest de viering op 1 februari vorig jaar plaatsvinden, maar dat kon toen niet doorgaan.

Entertainment

Voorzitter Harm Bron hield een kort welkomstwoord en was verheugd dat er na twee jaar weer een activiteit kan plaatvinden. De laatste bijeenkomst was op 18 februari 2020. Voor deze bijeenkomst was de René de Brouwer Entertainment uitgenodigd, een Zeeuws Vlaming, maar woont in Rutten in de Noordoostpolder. Hij presenteerde onder meer een Swingo (muzikale bingo) met hits van toen en met de nodige grappen en grollen.

Jubilarissen

In de pauze werden enkele jubilarissen gehuldigd. Phemia Maatman is 40 jaar vrijwilliger en tien jaar vrijwilligers zijn: Harm Bron, Popke Oosterhof, Tjitske Delfsma, Truus Westenbroek, Alie Capelle en Marijke Westenbroek. Alleen Harm Bron en Popke Oosterhof waren aanwezig en werden gehuldigd door Bert Rosien, voorzitter van de regioafdeling. Zij ontvingen een speldje, oorkonde en bloemen. De anderen jubilarissen warenhelaas  om verschillende reden afwezig.

(Foto: Lenus van der Broek)