Wolvega kunstwerk rijker

Wolvega – Vitablend Nederland B.V. aan de Frisaxstraat in Wolvega heeft een beeldhouwwerk geplaatst op het gazon voor de entree naar de hoofdingang.  Kunstenaar Jos Hachmang van Crylico heeft het beeldhouwwerk, genaamd ‘Recursion’, gecreëerd. Het kunstwerk beeld een zich repeterende vorm uit, waarvan de onderdelen zijn samengevoegd tot een oneindige vorm. Hiermee is de continue ontwikkeling van de producten van Vitablend mooi verbeeld.

Het kunstwerk is een open constructie bestaande uit vijfpuntige ‘tandwielen’ van aluminium, die met nylon van elkaar gescheiden zijn. Het geheel wordt in vorm gehouden met RVS-staalkabels. Het kunstwerk heeft een blauwe kleur en is verlicht. Dit is dezelfde kleur die momenteel is aangebracht op de kozijnen van het bedrijfspand.

Het bouwwerk is zodanig groot dat voor de realisatie een bouwvergunning nodig was. De gemeente verleende onlangs hiervoor de vergunning.

Vitablend is een wereldspeler op het gebied van stoffen (additieve)n voor met name (kinder-)voeding. Additieven, bijvoorbeeld in de vorm van vitamines of ter bescherming tegen bederf.

(Foto: Lenus van der Broek)