Wethouder Hanneke Zonderland schenkt aandacht aan de Dag van de Boerin

Zaterdag 10 september is het de ‘Dag van de Boerin. Op deze dag worden boerinnen in het zonnetje gezet. Wethouder Hanneke Zonderland’, die ook agrarische zaken in haar portefeuille heeft, bracht op zaterdagochtend een bezoek aan Aukje Jager, boerin en secretaresse van LTO, afdeling Weststellingwerf. Zij deed at om daarmee alle boerinnen in Weststellingwerf, in een tijd met zoveel onzekerheden voor boerenbedrijven, een hart onder de riem te steken.

Dag van de Boerin

Boerinnen zijn powervrouwen, daarom worden zij dames op de 2e zaterdag van september traditioneel in het zonnetje gezet. Waar iedere vrouw een onmisbare rol vervult in haar werk en huishouden, zetten boerinnen hier nog een tandje bovenop. Als ware koorddanseressen vervullen ze een belangrijke taak op de boerderij waar ze vaak parttime of fulltime meewerken, gecombineerd met het huishouden/gezin én de balans tussen “voor” en “achter” op hert bedrijf. Continue wisselen ze van rol: manager, vrouw, (zaken)partner, administratief medewerker, coach, 7 dagen per week.

“Hoewel ze dit met liefde doen, is het niet makkelijk. Daarom verdienen deze kanjers hun eigen dag: De Dag van de Boerin. Dit jaar vieren we de tiende editie van Dag van de Boerin. Juist in de huidige roerige tijd is het belangrijk om waardering voor boerinnen te uiten”, aldus de landelijke organisatie Dag van de Boerin. Zie ook: https://www.dagvandeboerin.com

(Foto: Lenus van der Broek)