Water Scouting De Linde installeert nieuwe leden tijdens Sint Joris viering

Peperga – Water-Scouting de Linde vierde zaterdagavond 22 april met de groep de jaarlijkse Sint Joris viering bij hun locatie aan de Linde in Peperga. Hierbij werden nieuwe en ‘overgevlogen’ leden (wisseling van leeftijdsgroep) geïnstalleerd. Het leden aantal komt hiermee op ruim veertig.

Sint Joris

Sint Joris is beter bekend als de beschermheilige van Scouting, daarom is Sint Joris binnen Scouting een internationale feestdag. Tijdens de Sint Joris viering vertelde mede oprichter Jan Menger uit De Blesse het verhaal van Sint Joris en de Draak. Aan het einde van het verhaal gooiden de scouts rode tulpen in het kampvuur welke het symbool is van de druppels bloed van Sint Joris dat hij na zijn gevecht met de draak verloor. Ook moesten enkele nieuwe leden met een ei op een lepel een hindernisbaan afleggen.

Overvliegen en installatie

Na het Sint Joris verhaal werd overgegaan op het ‘overvliegen’ van veertien overvliegers naar de Zeeverkenners, Loodsen en Stuurmannen en acht nieuwe leden in de groep Dolfijnen. Vervolgens werden zij in bijzijn van ouders en familie geïnstalleerd door hun leiding en officieel lid geworden van Scouting de Linde en hun speltak.

 

 

(Foto: Lenus van der Broek)