Voorzitter Wytze Schut neem na 14 jaar afscheid van Draaiorgelvrienden

Wolvega – Na veertien jaar voorzitter te zijn geweest van de Vereniging Draaiorgelvrienden Weststellingwerf nam Wytze Schut uit Wolvega tijdens de ledenvergadering afscheid. Naast het voorzitterschap was hij daarnaast ook nog tijdelijk secretaris. “Ik heb dit werk met veel plezier gedaan en het werd nu tijd het stokje over te dragen”, aldus de scheidende voorzitter. Hij wordt opgevolgd door Jan Duinkerken uit Wolvega. Verder wordt het bestuur door het overlijden van Roelof de Vries aangevuld met Henk Brinksma uit Oosterstreek.

Vrijwilligers gevraagd

Er zijn totaal vijftien vrijwilligers die met het draaiorgel Grote Dorus op pad gaan. Om aan alle wensen te kunnen voldoen, is het bestuur op zoek naar extra vrijwilligers, er is een dringend tekort. Uit het financieel overzicht blijkt dat het vorig jaar met een klein positief saldo is afgesloten. Het orgel en de auto moeten nog een flinke onderhoudsbeurt hebben.

Jubileum

De vereniging bestaat dit jaar vijftig jaar en daar wil de vereniging aandacht aan schenken. In oktober 1968 is het orgel uit 1914 aangeschaft. Op 31 augustus is er een receptie en op 1 september wordt in Wolvega een orgeldag georganiseerd. Meer informatie zie: www.draaiorgelgrotedorus.nl.

 

(Foto: lenus van der Broek)