Veel deelnemers op tweedaagse Pieter Stuyvesant Concours

In en rond de manage van Paardensportvereniging De Caprilli in Sonnega werd afgelopen weekend het Pieter Stuyvesant Concours gehouden. Er waren maar liefst 450 deelnemers.

Op zaterdag was het springconcours voor paarden. Op zondag was het springconcours voor pony’s, maar ook voor paarden. Alle wedstrijden vallen binnen de regels van KNHS en werd ook gekeken naar de diervriendelijkheid. Voor zowel de paarden als de pony’s was er tevens een selectie voor Indoor Friesland. De finale is op zaterdag 28 oktober.

Mennen

Op zondag konden de menners punten verzamelen in de diverse klassen. Ook konden de menners de vaardigheidsproef afleggen. Eén van de deelnemers was Arie Bouwman, die samen met zijn vrouw Joke passie hebben voor mennen. Joke is voorlezer tijdens de proef. Arie Bouwman ment inmiddels 23 jaar, eerst met de pony en waarmee hij een paar keer Nederlands kampioen is geweest op de Hippiade in Ermelo. Hij ment nu de Fries Werner in de Z-klasse en heeft brons gehaald op het Nederlands Kampioenschap. Het streven is om te eindigen in de ZZ-klasse.

De uitslagen worden geplaatst op www.startlijsten.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)