Veel belangstelling op familiedag koersen Victoria Park Wolvega

Op drafbaan Victoria Park Wolvega waren zaterdag weer een paar belangrijke koersen. Dit was tevens de dag dat de Sweepstakes, koersen voor driejarige hengsten/ruinen en voor merries die voor het eerst op Victoria Park werden verreden. Deze koersen werden voorheen verreden op de drafbaan in de stad Groningen, maar die is nu voor de drafsport gesloten. De animo om te starten was groot voor beide koersen was bijna 42.000 euro aan prijzengeld. Het was zaterdag ook een soort familiedag, gesponsord door AH Bijsterbosch Wolvega die voor deze dag een spaaractie had. Er waren ruim 2000 bezoekers, waarvan 900 via AH-spaaractie.

Winnaar in de koers voor hengsten/ruinen werd Bas Crebas met Magnum de l’Iton in een nieuw record van deze draver van 1.14.2. Er kwamen 13 dravers aan de start.

Bij de merries ging de overwinning naar Jeffrey Mieras met Mistral in een kilometertijd van 1.15.8. Hier kwamen maar liefst 15 draver aan de start.

Ter opluistering was er ook nog een draverij met Friese paarden voor antieke sulky’s. Winnaar werd Bauke Strampel uit Delfstrahuizen met de Fries Rinke.

Winnaar Bas Crebas (Foto: Lenus van der Broek)