Regels Jaarwisseling 2020-2021, bij carbidschieten strenge maatregelen

Wolvega – Dit jaar is de jaarwisseling 2020-2021 door de coronacrisis anders dan andere jaren. De gemeente heeft hiervoor wat regels gemaakt.

Carbid schieten

Door de harde lockdown hebben we te maken met strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het carbidschieten is niet verboden, maar er gelden zeer beperkende voorwaarden. Zo mag je bijvoorbeeld met maximaal 2 personen carbid schieten. Maak daarom een verstandige keuze en de afweging of het verantwoord is om dit jaar carbid te schieten. Het is erg jammer dat het dit jaar anders verloopt, omdat velen uitkijken naar deze activiteit. Wil je toch carbid schieten? Houd je dan aan alle voorwaarden in de ontheffing en de coronamaatregelen. Doe het ook veilig en gebruik goed materiaal. Vorige hadden elf locaties een vergunning. Inmiddels heeft één locatie aangegeven geen gebruik te maken van de vergunning en enkele locaties houden dit nog in beraad.

Vuurwerk

Door het coronavirus is er een vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling 2020-2021. Alleen fop- en schertsvuurwerk (categorie F1 vuurwerk) is toegestaan.

Overlast van vuurwerk

Hoor of zie je dat iemand toch vuurwerk afsteekt en heb je hier last van? Of denk je dat iemand illegaal vuurwerk opslaat, verkoopt of afsteekt? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844.

Vuurtonnen/korven

Open vuren op straat zijn gevaarlijk. Daarom mogen vuren alleen in vuurkorven en vuurtonnen. Hierdoor is er geen gevaar voor omstanders en ontstaat er geen schade aan het wegdek/straatmeubilair (zoals prullenbakken, lantaarnpalen, enzovoort). Tip: plaats oude tegels onder de vuurton om de straat te beschermen.

Respecteer onze handhavers en boa’s

We werken nauw samen met brandweer en politie. Onze handhavers en boa’s zijn er voor jou en willen zorgen voor een veilige en gezellige jaarwisseling. Help je mee?

Mocht er een situatie voorvallen dat ze moeten ingrijpen? Respecteer hen en geef ze de ruimte. Ze zijn er voor jouw veiligheid.

(Foto: Lenus van der Broek)