Reddingsbrigade Weststellingwerf doopt snelle reddingsboot

De Reddingsbrigade Weststellingwerf heeft zaterdag 25 september op de locatie in Langelille een nieuwe snelle reddingsboot in gebruik genomen. De boot werd op de clubdag gedoopt door wethouder Roelof Theun Hoen. Een feestelijk gebeuren voor alle leden van de brigade, belangstellenden en genodigden. Na het officiële gedeelte kreeg iedereen de mogelijkheid een proefvaart te maken. Tegelijkertijd werden er spellen voor de leden georganiseerd en het feest werd afgesloten met een barbecue.

Afgelopen jaren had de brigade een boot in bruikleen. Dit was niet langer mogelijk. Zo ontstond de wens om een eigen reddingsboot aan te schaffen, zodat de activiteiten gecontinueerd konden worden. Nu 1,5 jaar later is het zover. Naast een nieuwe reddingsboot, beschikt de vereniging nu ook over een nieuwe trailer, werkpakken, EHBO-benodigdheden, een brancard en een tent. Dit alles is mogelijk gemaakt door Univé, Provincie Fryslân, Rabobank Clubsupport, Gemeente Weststellingwerf en door de inzet van vrijwilligers.

De boot is zeer geschikt voor de uitvoering van de taken van de Reddingsbrigade. Denk aan het houden van toezicht bij zwemwedstrijden, zeilwedstrijden op de Friese meren en het IJsselmeer en natuurlijk bij activiteiten rond de Linde.

De Reddingsbrigades in Nederland zijn er voor veiligheid rond, op en in het water. Ze houden toezicht bij activiteiten en evenementen en verlenen hulp wanneer nodig. Ook zetten ze actief in op opleidingen; zwemopleidingen voor kinderen, zoals Junior Redder en Zwemmend Redder en opleidingen voor gevorderden, zoals Varend Redden en de opleiding tot lifeguard. Iedereen van zeven jaar en ouder die in het bezit is van zwemdiploma A kan lid worden van de Reddingsbrigade.

(Foto: Lenus van der Broek)