Ovonde in N351 Oldeholtpade bijna gereed

Oldeholtpade – Provincie Friesland zet een nieuwe stap ter verbetering van de verkeersveiligheid. Het betreft de N351 van Oosterwolde tot Urk door drie provincies en de beide Stellingwerven. Dit voorjaar start de provincie op het stuk tussen Oosterwolde en Wolvega met werkzaamheden. Zo worden kruispunten veiliger en de autoweg krijgt een nieuwe laag asfalt.

Als eerste wordt het kruispunt in de N351 ter hoogte van Oldeholtpade omgebouwd tot een zogenaamde ovonde. De ontsluiting vanaf de provinciale weg naar Oldeholtpade en De Hoeve is volgens de provincie onveilig. Daarom kiest de provincie voor een ovonde; een gelijkvloerse kruising in de vorm van een ovale rotonde. De werkzaamheden zijn bijna afgerond

Ovonde

“Men plaatst een ovonde op plaatsen waarbij belangrijke wegen elkaar net niet kruisen en waar een normale rotonde een te groot oppervlak inneemt. Zo kan het verkeer van de zijwegen veiliger oprijden. Het verkeer op de ovonde heeft voorrang, waardoor de snelheid voor het doorgaand verkeer eruit gaat”, aldus de provincie.

Aannemer Schagen Infra BV voert de werkzaamheden uit voor de provincie Fryslân.

(Foto: Lenus van der Broek)