Ondanks de corona blijft Gered Gereedschap redelijk actief

Wolvega – Zo nu en dan konden een paar vrijwilligers aan de gang in de werkplaats van Gered Gereedschap in Wolvega en samen met de coördinatoren verzorgden zij de meest noodzakelijke aanvragen. Ook dankzij de voorraad konden de zendingen naar Afrika voor een gedeelte toch doorgaan. Het is juist in deze tijd van groot belang de projecten daar draaiende te houden want elke hulp om de economie een beetje draaiende te houden kan reddend zijn. Het is inmiddels juni 2021 en gelukkig is de werkplaats weer open. De meeste vrijwilligers zijn gevaccineerd en komen weer op hun wekelijkse ochtenden hun werk doen. “Hopelijk blijft dit zo, onze slogan ‘Voor elkaar en met elkaar’ is in deze tijd erg actueel. We zetten ons weer volledig in en hopen dat het zo blijft”, aldus secretaris Nita de Boed.

Inzamelpunten

Zonder de inzamelpunten en het spontaan afgegeven gereedschap zou het werk onmogelijk zijn. Het bestuur dankt alle bedrijven, scholen en particulieren voor de bijdragen die zij ook in 2020 hebben geleverd, dat zijn de bedrijven die steun leveren met een inzamelpunt: – De wereldwinkel in Oosterwolde – De Praxisvestigingen in Drachten, Heerenveen, Meppel, Kampen, Zwolle, Hoogeveen, Coevorden, Emmeloord, Wolvega, Urk, Oosterwolde, IJsselmuiden, Sneek en Dedemsvaart – Kringloopwinkel Emmaus Koudum – Bouwmarkt Chris Mayer Wolvega – Fysiosport Wolvega – Brattinga ijzerwaren in Joure.

Veel vrijwilligers

Gered Gereedschap Wolvega heeft in 2020 in totaal 3006 kilo gereedschap voor transport gereed gemaakt. Ook zijn er 92 naaimachines op transport gegaan. Helaas minder dan in een gewoon jaar maar hopelijk kunnen we er in 2021 weer als vanouds tegenaan. De basis van Gered Gereedschap Wolvega wordt gevormd door zo’n 26 vrijwilligers, die gezamenlijk de inzameling, het reviseren en repareren en verzenden van het gereedschap verzorgen.

(Foto: Lenus van der Broek)