Leerlingen Technasium Linde College aan de slag voor zweefvliegclub

Wolvega – De derde klassen Technasium van het Linde College uit Wolvega kregen donderdag 13 en vrijdag 14 september bezoek van de ZCNOP, de zweefvliegclub Noordoostpolder.

De ZCNOP is als opdrachtgever betrokken bij het Technasium van het Linde College. Leerlingen gaan de komende weken aan de slag met een tweetal opdrachten van de zweefvliegclub. De Noordoostpolder is een kansrijk gebied wat betreft vrijetijdsbesteding, educatie en de zweefvliegsport. De ZCNOP laat de Technasium leerlingen onderzoeken hoe de vliegclub en de zweefvliegsport nog beter ingepast kunnen worden in deze omgeving.

“We zoeken juist de samenwerking met de jongeren omdat ze een frisse blik hebben op de wereld en met verrassende oplossingen komen waar wij na jaren zweefvliegen niet meer aan denken” aldus Aart Vrieswijk van de ZCNOP. “Dat is vanuit de ZCNOP de reden geweest om de samenwerking met het Linde College te zoeken.” Om de opdracht te introduceren, brachten Remco van den Berg en Aart Vrieswijk een zweefvliegtuig mee naar school. Leerlingen konden zo ervaren hoe het is om in een zweefvliegtuig te zitten.

“De door de ZCNOP aangedragen opdrachten bieden onze leerlingen een mooie uitdaging, omdat alle zeven bèta-werelden die binnen het Technasium belicht worden, in deze opdrachten aan bod komen” aldus Annemarie Tibbe, docent op het Linde College. De leerlingen gaan de komende 7 weken met de opdrachten aan de slag. Als afsluiting presenteren ze de uitkomsten.

  

(Foto: Lenus van der Broek)