Leerlingen Linde College in beweging

Wolvega – Voor 270 leerlingen op het Linde College in Wolvega klonk woensdagmiddag 4 april het startschot voor het beweegprogramma IRun2BFit.

Onder het motto ‘Mijn lijfstijl, mijn keuze’ gaan leerlingen van alle tweede klassen én docenten in training voor de vijf kilometer van de StoneCityRun op vrijdag 23 juni in Steenwijk. Zowel lichamelijke opvoeding-, biologie- als mentorlessen staan de komende acht weken in het teken van een gezonde beweging en voeding. Ook voor ouders/verzorgers, sportcentrum Due Amici en gemeente Weststellingwerf is een actieve rol in het programma weggelegd.

Voor de start kregen de leerlingen tekst en uitleg over de run, waarna aansluitend op het Victoria Park in Wolvega het startschot voor de spreekwoordelijke eerste meters van het project per klas klonk. Alle 270 leerlingen gingen onder aanvoering van hun mentor een rondje hardlopen op de drafbaan.

IRun2BFit is een landelijk beweegprogramma voor middelbare scholieren, gestart op initiatief van oud-marathonkampioen Gerard Nijboer. De missie van deze stichting is jongeren in de praktijk bewust te maken van het effect van bewegen en een gezonde voeding op hun fitheid. Sinds 2006 hebben ruim 60.000 scholieren deelgenomen. Hiermee draagt IRun2BFit bij aan een gezond en energiek sportklimaat in Nederland.

 

(Foto: Lenus van der Broek)