Kwaliteit zwemwater Vlinderplas in Wolvega uitstekend

Wolvega –  De Vlinderslag is een officiële zwemwaterlocatie en ligt achter hotel van der Valk Wolvega, vlakbij de Lindewijk. De zwemvijver krijgt water uit de Linde wat vooraf wordt gezuiverd via een filter. Wetterskip Fryslân beoordeelt het zwemwater in De Vlinderslag met een uitstekend. Strandje De Driesprong in Langelille en Spokeplasin  Noordwolde zie ook www.zwemwater.nl. De zwemvijver is begroeid met verschillende soorten waterplanten. Zwemmers kunnen deze voelen en zien, maar kunnen gerust in het water zwemmen.

Planten in het water

Water- en oeverplanten zijn heel belangrijk voor het behoud van een goede (zwem)waterkwaliteit. Deze planten zetten zich namelijk in tegen algen en schadelijke bacteriën zoals blauwalgen. In het water komen nu wel draadalgen voor. Deze algen verdwijnen vanzelf als de zomer vordert en zijn niet gevaarlijk of schadelijk voor zwemmers. De gemeente maait alleen minimaal bij extreme groei omdat maaien juist zorgt voor (verkeerde) algen.

Coronamaatregelen gelden ook bij De Vlinderslag

De gemeente verzoekt iedereen om zich aan de coronamaatregelen te houden. Deze staan aangegeven bij de ingang van de zwemvijver.

(Foto: Lenus van der Broek)