Jeugd PKN Wolvega houdt dienst voor Roemeniëproject

De jeugd van de Protestantse Gemeente in Wolvega hield zondagavond een kerkdienst in de Kerk op de Hoogte in Wolvega. Hierbij vond ook een collecte plaats voor het Roemeniëproject. Dit is een project wat reeds meerdere jaren loopt en waarbij jongeren en begeleiders uit Aldeboarn, Rijnsburg en Wolvega in de meivakantie een week naar Roemenië gaan om een vakantieverblijf voor kansarme kinderen op te knappen.  Tijdens de dienst was er een videoboodschap van Sandor uit Roemenië. Hij sprak wat Nederlands omdat hij een poosje in Nederland verbleef.

Zo is voor 2023 het doel om onder andere te werken aan verbetering van paden en isolatiemateriaal, zodat het op een berg in Remeti nabij Oradea gelegen kamp langer gebruikt kan worden. Momenteel is het slechts mogelijk om het kamp te gebruiken van mei tot en met september. De wens bestaat om het kamp langer te gebruiken. Zo kunnen er meer mensen geholpen worden. Ook bestaat de wens om gezinnen een weekje uit de sleur van armoede aan te bieden.

De afgelopen jaren is er reeds een nieuw huis neergezet en is bijvoorbeeld het sanitair verbeterd. Er blijven zaken die beter kunnen en hiervoor is geld nodig. Alle opbrengsten zijn voor het project. Voor het vervoer betalen de deelnemers een eigen bijdrage. De jeugdgroep heeft ook al diverse activiteiten voor dit doel georganiseerd.

In de kerkdienst konden bezoekers meezingen met een brede selectie van bekende liederen, zoals de modernere Opwekkingsliederen, maar ook Psalmen en liederen uit de Johannes de Heerbundel. Naast alle liturgische gebruiken wordt uitleg gegeven over het project.

(Foto: Lenus van der Broek)