Irene Rozemeijer nieuwe directeur-bestuurder bibliotheek ZO Fryslân

Irene Rozemeijer is half oktober gestart als nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheken Zuidoost Fryslân, oftewel de Bibliotheken in de gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf en Weststellingwerf. 

Irene ziet in haar nieuwe functie een prachtige uitdaging om de bibliotheek in een sterk veranderend landschap verder vorm te geven. De Raad van Toezicht van de Bibliotheek vertrouwt erop met Irene een betrokken en enthousiaste opvolger van Bas van der Ven te hebben gevonden.

Ze heeft in het verleden onder meer gewerkt als raadsgriffier en als directie- en bestuursadviseur bij de Veiligheidsregio Fryslân. Ook is ze yogadocent. Ze woonde sinds 2003 in Wolvega en verhuisde vorig jaar met haar gezin naar Nijeholtwolde. Ze vond de Bibliotheek altijd al een fijne plek om te zijn en ze herinnert zich nog goed de luxe die haar kinderen voelden toen zij lid werden van de Bibliotheek en boeken mee naar huis mochten nemen.   

Irene benadrukt dat de Bibliotheek, naast een plek om boeken te lenen, een plek is waar iedereen terecht kan. Lid of geen lid. Gratis de krant lezen met een kopje koffie, iets opzoeken op internet of even een rustig plekje opzoeken om te werken of studeren. Het kan allemaal. 

Ook kun je bij de Bibliotheek terecht met vragen over werken met de computer, tablet of smartphone, met vragen over diensten van de overheid en we hebben ook spreekuren van bijvoorbeeld een advocaat, de Rabobank en de papierwinkel. Ook kun je bij de Bibliotheek een computercursus volgen of je taalvaardigheid verbeteren. Welke vraag je ook hebt, kom naar de balie of bel ons en we helpen je verder.

(Foto: Lenus van der Broek)