Internationale oefenwedstrijd in Oldeholtpade – Oldeholtpade 3 (NED) – FCIC (SPA)

Op een zonovergoten zaterdagmiddag werd sportpark ‘Olpae’ in Oldeholtpade omgetoverd tot het ‘epicentrum van het internationale voetbal’, toen de lokale FC van Oldeholtpade het opnam tegen het Spaanse FCIC (Fútbol Club Independent de Catalunya) in een spannende maar vooral sportieve oefenwedstrijd.

FCIC, opgericht in 2004, is een trotse deelnemer van een amateurcompetitie in Barcelona. Het team werd in het leven geroepen om een sportieve en sociale ontmoetingsplaats te bieden voor expats en buitenlanders die in de regio wonen en voetbal als hun gemeenschappelijke taal beschouwen. Het team is een Spaanstalig team met veel Zuid-Amerikanen en Spanjaarden. Voor hen is het team als een tweede familie. Eén van de spelers van Oldeholtpade heeft een half jaar bij dit team gespeeld en op deze manier is deze bijzonder ontmoeting tot stand gekomen.

De wedstrijd zelf was een confrontatie tussen twee teams die beide veel last hadden van de hitte. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-3 overwinning voor de Spanjaarden. Hoewel het resultaat er uiteindelijk niet toe deed, werd de wedstrijd gespeeld met een geest van fair play en vriendschap die de ware essentie van het voetbal weerspiegelde. Na de wedstrijd genoot het Spaanse team van de Nederlandse keuken (kroketten) en was het nog een gezellige derde helft. Op deze zaterdag in Oldeholtpade werd bewezen dat voetbal een universele taal is.

(Foto: Lenus van der Broek)