Inloophuis Breuningslaan in Wolvega bestaat 10 jaar

Wolvega – Ruim tien jaar geleden kregen vrijwilligers in de Breuningslaan in Wolvega de beschikking over de sleutel van het Inloophuis op nummer 136. Met veel enthousiasme werd dit oorspronkelijke woonhuis, ingericht tot een gezellig buurthuis. Het 10-jarig bestaan werd woensdagmorgen op gepaste wijze gevierd. De genodigden waren wethouder Roelof Theun Hoen, enkele ambtenaren, vertegenwoordiging van Buurtsportwerk, wandelclub, maar ook buurtgenoten waren aanwezig.

Nadat het recht van bestaan zich bewezen had, werd besloten om per 1 juni 2010 over te gaan in een Stichting. Dat het nog steeds in velerlei behoeftes voorziet, blijkt wel uit diverse drukbezochte activiteiten. Zo is er een eetclub, brunchclub, handwerkclub, wandelclub en een sjoelclub. Ook wordt er taalles gegeven aan nieuwkomers.

Twee keer in het jaar zijn er grotere activiteiten zoals De dag van de Breuningslaan en Burendag. Ook bied het Inloophuis tuingereedschap te leen aan buutbewoners.

Iedere woensdagochtend en zondagmiddag is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie/thee even bij te praten met buurtgenoten. Binnenkort worden in de wijk hekjes geplaatst.

(Foto: Lenus van der Broek)