IJsclub Oldelamer moest ijs breken voor vlottenrace

Oldelamer – Bij vorst ziet de ijsbaanbesturen er op toe dat het ijs niet kapot mag worden gemaakt. Echter zondagmiddag 18 november  moest in Oldelamer het ijs van de nacht van zaterdag op zondag kapot worden gemaakt om er een baan voor de vlotten-estafette te maken.

IJsclub Voorwaarts Oldelamer wilde dit jaar het nieuwe winterseizoen beginnen met een nieuwe activiteit. Dat wilden zij graag op de ijsbaan laten plaats vinden en om zo optimaal gebruik van de ijsbaan te maken. Koning winter was al even langs geweest, dus moest eerst een laagje ijs gebroken worden.

Een vlotten-estafette met teams, gingen de strijd aan. In totaal deden er 24 personen mee. Een touw gespannen over de ijsbaan en dan op het vlot staan, aan het touw trekken en zo snel mogelijk heen en weer.

De winnaars gingen met een grote slagroomtaart naar huis. Dat waren: Ruud Oosting uit Oldelamer, Piet Witteveen uit Oldelamer en Lisa Hoekstra uit Nijelamer. “Een geslaagd evenement en de deelnemers en toeschouwers konden heerlijk genieten van de warme chocomel en erwtensoep en voor herhaling vatbaar”, aldus het bestuur.

 

(Foto: Lenus van der Broek).