Het Nijekwartet speelde picknick tuinconcerten

Nijetrijne – Muziek en zang van vier artiesten Opera Nijetrijne met een fris zomers karakter in een ontspannen sfeer. Het Nije Kwartet staat na maanden quarantaine te popelen om weer samen muziek te maken en dat is gelukt. Er waren zaterdagmiddag 22 augustus in Drachten vrolijke noten van Schubert, Mahler, Spohr en Mozart. Een aria uit Don Giovanni speelde in op de Opera Nijetrijne:

“Allemachtig! Mijn agenda was prachtig, vol concerten en veel repetities en elk jaar Nijetrijne edities, maar nu leegte. Een groot gapend gat, want Corona legt alles plat. De terrassen die bleven gesloten, in de grachten daar voeren boten, geen bezopen toeristen in goten en de theaters die bleven potdicht, zonder licht, geen gezicht”.

Opera Nijetrijne

Over het water van het Friese Nijetrijne klinkt muziek en zang. Tijdens een zomerse buitenoperaproductie vinden vier doorgewinterde musici elkaar in hun liefde voor muziek én gezelligheid. Dus blijven ze elkaar opzoeken: om samen te musiceren, bij te kletsen en te borrelen. Tot Corona roet in het eten gooit en de hele wereld stil valt. Zelfs de muziek. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zodra het kan worden er weer plannen gesmeed, arrangementen gemaakt en zelfs gerepeteerd. Want hoewel er deze zomer geen opera zal klinken in Nijetrijne zoekt het Nije Kwartet alsnog de natuur op met een serie picknick tuinconcerten. Zij traden ook nog op in Almere en Pijnacker. In Drachten waren twee voorstellingen met ruim 70 bezoekers.

De artiesten waren:Mijke Sekhuis – sopraan, Hanka Clout – klarinet, Huub van de Velde – contrabas en Vaughan Schlepp – piano en bewerkingen.

(Foto: Lenus van der Broek)