Expositie in Nijelinde in Nijetrijne

Nijetrijne – In de ‘Nijelinde’ aan de Lindedijk in Natuurpark De Rottige Meente in Nijetrijne was zondagmiddag 1 oktober de opening van een expositie van schilderijen en beelden. Tijdens de opening gaven de kunstenaars Dirk Franssens en Ger Mulder toelichting op hun werken. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Jos van der Stap. De expositie is op de zondagmiddagen in oktober van 13.00 tot 17.00 voor het publiek geopend en verder op aanvraag via het mailadres nijelinde@hotmail.com. Zie ook www.nijelinde.nl.

Schilder Dirk Franssens uit Dordrecht nam in 2016, na een kwart eeuw gewerkt te hebben als huisarts in Dordrecht, afscheid van zijn praktijk om zijn potlood en penseel weer meer op te pakken. Als lid van Pincet & Penseel, een gezelschap voor schilderende en beeldhouwende artsen, exposeerde hij al vele malen. Stillevens en model tekenen hebben zijn voorkeur. (www.dirkfranssens.nl

Beeldhouwer Ger Mulder uit Haarlem is sinds 2000 actief als beeldhouwer. De meeste beelden zijn van Iers of Belgisch hardsteen. In het werk is veelal een mens of dier voelbaar. Hij maakt deel uit van de Haarlemse Beeldhouwkring (HBK). Hij heeft jarenlang leiding gegeven in de zorgsector en is momenteel docent.

 

(Foto: Lenus van der Broek)