Expositie Als Dingen Konden Spreken tijdens Tjerkepaad in kerkje in Ter Idzard

De expositie “Als Dingen Konden Spreken” is gemaakt door dorpsgenoten uit Ter Idzard, Olde- en Nijeholtwolde. Dingen die een verhaal met zich meedragen, staan in de schijnwerpers. Het zijn bijzondere voorwerpen. Zo zijn er twee hand gebreide truien, waarvan één deskundig gerepareerd is, nadat de trui opengeknipt was in de ambulance. Ook is er een prachtige duikuitrusting te zien van een beroepsduiker uit een van de dorpen en een aantal handgemaakte voorwerpen uit vroeger tijden.

De expositie werd geopend foor Roelof Bakker, oud inwoner van Ter Idzard. Hij vertelde een paar prachtige verhalen uit zijn ‘Verhalenkoffer’ Dit was tevens startmoment van Tsjerkepaad.

De expositie is te bezoeken tot en met 2 september op zaterdagen van 13.30 tot 17.00 uur. De kerk is ook open op 9 en 10 september van 13.30 tot 17.00 uur.

Op de laatste dag van Tsjerkepaad (9 september) en de Open Monumentendagen (9 en 10 september) is het Sneupersweekend. Het dorpsarchief is dan voor alle bezoekers toegankelijk.  Adres: Idzard weg 61, 8476 EP Ter Idzard.

(Foto: Lenus van der Broek)