Drafbaan Victoria Park Wolvega bestaat tien jaar

Wolvega – Sinds 28 augustus 2010 draven de paarden weer in Wolvega. Drafsportliefhebber en ondernemer Casper Veldink redde het centrum van een faillissement, renoveerde de accommodatie en rolde met zijn team een gezond businessplan uit. Nu tien jaar later draait de sport zwarte cijfers en dat mag best gevierd worden. Vanwege corona kan er niet groots uitgepakt worden zoals vooraf gepland maar op zondag 30 augustus staat er wel een bescheiden feestje gepland.

Casper Veldink Paardensportman van het jaar

Tussen koersen door werd er stilgestaan bij het jubileum. Eigenaar van Victoria Park Wolvega, Casper Veldink werd in het zonnetje gezet, hij werd gekozen tot Paardensportman van het jaar 2019. De tweede koers, de ‘Prix Casper & Annemiek Veldink’ werd met overmacht gewonnen door Jaap van Rijn met Jello W.

Iedereen die nu of in het verleden een steentje heeft bijgedragen aan het succes van de organisatie was uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Victoria Park staat aan de basis van de samenwerking met de Franse wedpartner PMU, waardoor de drafsport in Nederland weer floreert. In tien jaar tijd heeft de drafbaan in Wolvega vele sportieve hoogtepunten gekend zoals de Europese Derby der Vierjarigen in 2015 en de jaarlijks terugkerende Prijs der Giganten. Voor de bezoekers was er zondag vrij entree.

(Foto: Lenus van der Broek)

(Foto: Lenus van der Broek)