Draaiorgel Grote Dorus speelde extra in coronatijd

De Vereniging Draaiorgelvrienden Weststellingwerf (VDW) hield op vrijdagmiddag haar jaarvergadering in Zalencentrum De Rank in Wolvega. In de coronatijd van de afgelopen periodes werd bij verzoeken om te spelen alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd. De optredens waren vaak bij woonzorgcentra. Er werd nog nooit zo vaak opgetreden.

Vorig jaar is er aan het draaiorgel een groot onderhoud gewest. Ook werd toen een nieuwe CD uitgebracht.  De vereniging bestond vorig jaar 50 jaar, maar dat kon niet worden gevierd door de coronacrisis. Het bestuur kijkt of dit volgend jaar kan en anders wachten tot 2025 waanneer VDW 55 jaar bestaat. De vereniging telt ruim 3500 leden en voor zover kan worden nagegaan de vereniging met de meeste leden in de gemeente. Bij het punt bestuursverkiezingen werd voorzitter Jan Duinkerken voor drie jaar herkozen.

Tot slot werd afscheid genomen van vrijwilliger Geert Doetjes uit Leeuwarden. Hij verblijft gedurende de zomermaanden op een camping in Noordwolde en vond het vanaf 2005 leuk om vrijwilliger bij VDW te zijn en deed dat met passie en was bijna altijd beschikbaar.  Hij werd lid van verdienste en ontving een oorkonde en een oude foto van Grote Dorus.

(Foto: Lenus van der Broek)