De Esdoorn houdt Inspiratiesessie IKC

Wolvega – Ruim 25 directeuren en managers Kinderopvang en Onderwijs uit het Noorden van Nederland namen deel aan de Inspiratiesessie IKC “ontschotting in het sociale domein”.

Na ontvangst door directeur/eigenaar/oprichters Mark en Kim Manchester gaf wethouder Frans Kloosterman van de Gemeente Weststellingwerf een beschouwing op de ingang gezette decentralisaties in het sociale domein.

Het delen van kennis en ervaring van en met Brede scholen en IKC’s èn de dialoog aangaan tussen kinderopvang en onderwijs stond centraal in de goed bezochte bijeenkomst.

Annigje van den Berg (Directeur Tuindorp Wolvega) beet het spits af met haar film (en visie) op IKC-ontwikkeling. Dat je er als ouder en school niet alleen voor staat in de opvoeding bleek uit haar “It takes a village to raise a child”. Rixt Minnema (Directeur St. Gregoriusschool Blauwhuis) vertelde uit ervaring dat een schooldirecteur zeker ook een (maatschappelijk) ondernemer dient te zijn.

Tot slot vertelde Valentine de Ruyter (Directeur IKC De Horst in De Wijk) over haar ervaring in het proces van IKC-ontwikkeling op De Horst oftewel “hoe de wind anders ging waaien in de Wolden”.

Een boeiende discussie tussen de deelnemers ontstond na de inspirerende presentaties. Er was volop gelegenheid de dialoog met elkaar aan te gaan en te netwerken.

Na een rondleiding door de fabriek was er tijd voor een hapje en drankje.

Peter Vereijken van (S3] & KindVak en Eddy Lania van de Esdoorn kijken terug op een geslaagde “Kindvak aan huis”-pilot. De deelnemers zijn uitgenodigd om eind van het jaar elkaar nog eens te ontmoeten om opgedane ervaringen uit te wisselen en vooruit te kijken naar de ontwikkelingen van de wereld van het kind in de 21ste eeuw.

 

 

(Foto: Lenus van der Broek)