Dagbesteding Doks bij Boerderijcamping De Geele Bosch

Oldeholtwolde – Op maandagmorgen is bij de Boerderijcamping De Geele Bosch in Oldeholtwolde de ruimte van de dagbesteding van Doks (Dagbesteding Op Kleine Schaal) in gebruik genomen.

Van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.30 uur worden hier rond de acht deelnemers begeleid door de drie eigenaren: Leon de Jong, Janny van der Honing en Marianne Nijboer. In de toekomst is het ook mogelijk op vrijdag dagbesteding aan te bieden. Er is op dit moment nog plek voor één deelnemer.

Bezigheden

De bezigheden zijn: knutselen, boerderij werkzaamheden, houtbewerking, koken en bakken, wandelen, vissen en spelletjes, maar ook sociale vaardigheden en dagjes uit. Buiten de coronatijd gaan de deelnemers ook sporten en zwemmen. Doks Dagbesteding heeft nu de eigen ruimte met ook een gezellige huiskamer en keuken.

B&B

In de weekenden wordt deze ruimte gebruikt voor Bed & Breakfast. Daarvoor is een hoog/laag bed en een lift aangeschaft, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking van deze ruimte gebruik kunnen maken.

Meer info: www.dagbestedingdoks.nl en www.degeelebosch.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)