Cursus Digitale vaardigheden gestart met ruim 50 deelnemers

Oosterstreek – In Oldeholtpade, Nijeholtpade, Oosterstreek en De Hoeve zijn maandag 6 november jl. cursussen Digitale vaardigheden voor 50+ers gestart. De eerste cursus werd op maandagmorgen in het dorpshuis in Oosterstreek gegeven door Hugo Bol en Seine Kleine.

ToekomstWonen.nu (onderdeel van de VKD, Vereniging Kleine Dorpen Weststellingwerf), organiseert in samenwerking met SeniorWeb Zuid Friesland basis cursussen iPad, Samsung tablet, Samsung smartphone en Windows (laptop) voor 50+ers. Ruim 50 deelnemers uit de vier dorpen hebben zich hiervoor ingeschreven.

In verband met het toepassen van domotica in het “langer thuis wonen van ouderen”, het steeds meer gebruik maken van apps en de toenemende automatisering is het gebruik van een tablet, laptop of computer vandaag de dag onontbeerlijk.

Nijeholtpade en De Hoeve hebben plannen om vanaf 2018 een Digicafé op te zetten. Cursisten kunnen hier terecht met het uitwisselen van ervaringen en vragen vanuit de praktijk. Ook biedt het Digicafé een mogelijkheid elkaar regelmatig in een informele, gezellige sfeer te ontmoeten.

Deze cursussen zijn mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage uit het omgevingsfonds van Vermilion Energy. Dit fonds is een onderdeel van het internationale Ways of Caring programma van Vermilion. Het doel is om door middel van maatschappelijke schenkingen toegevoegde waarde te bieden aan de omgeving waarin de onderneming met projecten actief is.

ToekomstWonen.nu verwacht een succesvolle pilot in de vier dorpen, in 2018 zijn er plannen om de cursus verder uit te rollen naar de dorpen binnen de gemeente Weststellingwerf.

 

(Foto: Lenus van der Broek)