CdK Arno Brok opent Jubileumexpositie Lente 2020 in Noordwolde

Noordwolde – De officiële opening van de Jubileumexpositie Lente 2020  in het Vlechtwerk in Noordwolde werd zondagmiddag 7 maart in bijzijn van locoburgemeester Roelof Theun Hoen verricht door Commissaris van de Koning in Friesland Arno Brok. Hij wilde ook eens kunst/cultuur ‘oer Tsjonger’ beleven en had waardering voor het niveau van de kunst. Na de opening kreeg de commissaris een korte rondleiding door ’t Buurthuus en het Nationaal Vlechtmuseum. De muzikale omlijsting werd door Iris Artslyz, singer-songwriter verzorgd. Iris Artslyz uit Gorredijk is een gepassioneerde zangeres en haar muziek is te omschrijven als “inspirational”. In haar eigen teksten kunnen mensen zich gemakkelijk herkennen. Dit jaar zal Iris Artslyz haar eerste CD uitbrengen.  

KWIDS bestaat inmiddels tien jaar. Op de Lente Expositie 2020 Begin. van Kunstwerk! in de Stellingen (KWIDS) in Noordwolde  presenteren zich dit keer een groot aantal kunstenaars die betrokken waren en exposeerden in de eerste jaren van KWIDS.  Het verbindende thema is gekozen vanuit de stellingname dat alles een start heeft, een beginpunt, dus ook dit initiatief. Deelnemende kunstenaars zijn Anneke Biersteker (beeldend werk), Philip Friskorn (natuurfotografie), Sjoukje Gootjes (gemengde technieken), Jan Hoff (constructivisme), Gea Koevoets (schilderijen), Cees Lodder (acrylschilderijen), Anja Lofvers (gemengde technieken), Marijke van der Maarel (weefkunst), Adriana Mast (schilderijen), Henk Pietersma (acrylschilderijen), Jan Slot (beelden/keramiek), Ingeborg Sturre (sieraden), Johan Visser (houtwerk), Jikke van de Waal-Bijma (keramiek) en Jan Wartena (olieverfschilderijen). Kunstwerk! in de Stellingen is een enthousiaste vrijwilligersorganisatie die sinds 2010 drie maal per jaar groepsexposities organiseert. Een van de projecten die KWIDS naar aanleiding van het 10 jarig bestaan heeft georganiseerd is de “Wand van de Vrijheid”. Exposanten van dit jaar is gevraagd een paneel te maken van 30 x 30 cm, die in zijn totaliteit een gezamenlijk  kunstwerk zullen vormen. Deze “Wand van de Vrijheid” zal het hele jaar te zien zijn op alle exposities. Eind 2020 zullen deze individuele werken op een kunstveiling geveild worden. 

De Lente Expositie 2020 wordt gehouden bij Kunstwerk! in de Stellingen, op de 1ste etage (met lift) van de voormalige Rijksrietvlechtschool, nu onderdeel van het buurthuis, Hoofdstraat Oost 34a, 8391 AW in Noordwolde (Frl.) en is te zien van 6 maart t/m 26 april 2020. Openingstijden vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 13 -17 uur (beide Paasdagen geopend), de toegang is vrij. Zie ook: www.kunstwerkindestellingen.nl 

(Foto: Lenus van der Broek)