Brinkplein Boijl nadert voltooiing

Boijl – Het nieuwe multifunctionele Brinkplein naast het dorpshuis in Boijl krijgt steeds meer vorm. Vanaf begin dit jaar is door vele vrijwilligers hard gewerkt om het ambitieuze plan te realiseren. Het is de bedoeling dat het plein op Burendag, zaterdag 22 september om 20:00 uur, feestelijk in gebruik wordt genomen, waarbij alle dorpsgenoten worden uitgenodigd. Voorafgaand aan de officiële handeling worden de vrijwilligers vanaf 18:00 uur bedankt in een besloten bijeenkomst.

Het braakliggende, voormalige parkeerterrein heeft inmiddels een metamorfose ondergaan. De bestrating ligt er strak in en er zijn zitbanken rondom geplaatst. Deze komen goed van pas wanneer er activiteiten op het plein georganiseerd zullen worden. Er is veel aandacht geweest voor fleurige beplanting en een aantal fruitbomen. Deze beplanting geeft met de huidige droogte de nodige zorg. Door vrijwilligers werd de jonge aanplant tot nu toe een aantal keren per week van water voorzien, maar de brandende zon richtte toch al de nodige schade aan.

Roelof de Nekker heeft, samen met Douwe de Vries, Alex van Daatselaar en Albert Jager de laatste hand aan de pergola gelegd. Deze wordt nog verder aangekleed met klimplanten en staat rondom de ontmoetingsruimte waar jong en oud kunnen samenkomen.

 

(Foto: Lenus van der Broek)