Brassband Euphonia speelde op Koningsdag de sterren van de hemel met Syb van der Ploeg

Stichting Bijzondere Concerten de Stellingwerven en Christelijke Brassband Euphonia Wolvega organiseerden op Koningsdag in Sportcentrum De Steense in Wolvega het traditionele Oranjeconcert. Het concert dat werd bezocht door ruim 400 belangstellenden, stond in het teken van ‘Vier de Vrijheid!’. De stichting heeft hier extra op ingezet door de voormalig Friese ambassadeur van de Vrijheid, Syb van der Ploeg, te contracteren. Burgemeester André van de Nadort opende het concert en refereerde aan het voorrecht om in een vrij land te leven.

Al één keer eerder trad Van der Ploeg op in De Steense. Dat was tijdens de 25e editie van het Oranjeconcert, waar hij samen met zijn band De Kast speelde. Eén van zijn nummers was het liedje Het Dorp met oud beelden van Wolvega. Voor het Oranjeconcert heeft Euphonia gast dirigent John Blanken vastgelegd. Hij is oud-dirigent van het A-orkest en vaste bezoeker van het Oranjeconcert. Blanken is componist, dirigent en docent. Hij schrijft van lichte muziek tot aan koraalbewerkingen. Sinds 2012 wordt zijn muziek uitsluitend uitgegeven via uitgeverij Tower Editions waarvan hij medeoprichter is.

De presentatie van het Oranjeconcert lag wederom in de handen van Paul Passchier uit Scherpenzeel. Hij is al jaren freelancezanger, tekstschrijver en presentator.

Zie ook fotoalbum: Oranjeconcert2023 Brassband Euphonia Wolvega (myalbum.com)

(Foto: Lenus van der Broek)