Bonifatiuskerk Ter Idzard doet mee met Tsjerkepaad 2022

Op zaterdagmiddag 2 juli start Tsjerkepaad 2022, ook de Bonifatiuskerk in Ter Idzard doet hier weer aan mee en duurt tot en met zaterdag 3 september. De Plaatselijke Commissie zoekt ieder jaar naar iets extra’s om tijdens Tsjerkepaad aan bezoekers te tonen en deze zomer is dat het werk van Kunstenaarsgroep ‘Artcetera’ uit Groningen. Diverse schilderwerken zullen worden geëxposeerd. De kerk is op zaterdag geopend van 13.30u tot 17.00u.

vrijwilligers

Elke zaterdagmiddag is er naast een vrijwilliger van de kerk ook een lid van ‘Artcetera’ aanwezig om toelichting bij de werken te geven. Op 2 juli om 13.30 uur wordt de expositie feestelijk geopend. Bovendien is er bij de opening een muzikale omlijsting verzorgd door Hanif Aziz. Hanif is gitarist en studeert aan het conservatorium in Groningen. De titel van de Artcetera-expositie is: Wat een tijd! Ten tijde van de pandemie is frisse en toegankelijke kunst ontstaan, voor het eerst bij elkaar te zien in het kerkje in Ter Idzard. Onder de noemer ‘wat een tijd!’ zijn de kunstenaars van Artcetera elkaar blijven inspireren.

Artcetera is een kunstenaarscollectief

De leden hebben elkaar ontmoet tijdens de deeltijdopleiding autonome kunst van Academie Minerva in Groningen. In 2007 zijn ze afgestudeerd en in 2011 is hun samenwerking bevestigd in de oprichting van het kunstenaarscollectief Artcetera. De leden van het collectief zijn: Sietske Bosma, Ans van Genderen, Anja Knoopers, Alice Koopmans, Anja Nutters en Maria Visser. Gastexposant: Jan Reemeijer

Oargelpaad

Naast het Tsjerkepaad is er ook het Oargelpaad en enkele organisten hebben zich opgegeven om op het speciale orgel in de Bonifatiuskerk, te willen spelen. Het is een kabinetorgel en vereist een speciale techniek van bespelen.

(Foto: Lenus van der Broek)