Bijzondere operavoorstelling in Nijetrijne

Nijetrijne – ‘Expeditie op drift’ is de titel van de bijzondere operavoorstelling, vrij naar Lo sposo de luso van Wolfgang Amadeus Mozart. Opera Nijetrijne organiseert de operavoorstellingen voor het 20ste jaar. Het is een komische verhaal in het Nederlands dat voor deze gelegenheid gemaakt is door regisseur Nynke van den Bergh en dat zich afspeelt in het prachtige veengebied rondom de Scheene in Nijetrijne. Een bijkomend bijzonder aspect van deze jubileumproductie is dat deze gebaseerd is op een opera van Mozart voor eigen rekening wilde componeren en dus niet in opdracht schreef.

Expeditie op drift

Het verhaal van deze zomer gaat over het wel en wee van zes zeer uiteenlopende figuren die op expeditie gaan. Ze schepen in om af te reizen naar onbekend gebied, op zoek naar een nog onontdekt waterdier. Wat ze delen is het gemeenschappelijke doel om onderzoek te doen. Waar ze, blijkt achteraf, (totaal) in verschillen zijn de verwachtingen waarmee ze die onderneming aangaan. De muzikale leiding is in handen van Vaughan Schlepp. De producent is Yvon Scheper.

De tien voorstellingen zijn van 11 tot en met 23 augustus, waarvan reeds zes zijn uitverkocht. Meer informatie en reserveringen zie: www.operanijetrijne.nl.

Archieffoto voorstelling 2019 (Foto: Lenus van der Broek)