Bewoners aan zet: Kunstroute ‘MIJN KUNST’ in Noordwolde

Noordwolde – Vanaf 15 juli is in Noordwolde een bijzondere kunstroute te zien zijn. In dit jubileumjaar van Kunstwerk! in de Stellingen (KWIDS) heeft het kunstenaarscollectief een bijzondere activiteit ontplooid. Aan de inwoners van Noordwolde is enkele maanden geleden gevraagd zich aan te melden voor een fotoproject, waarin zij zouden worden vereeuwigd door fotograaf Rudi Huisman, samen met een kunstvoorwerp waar zij een bijzondere band mee hebben. En die aanmeldingen waren er, toen door de coronacrisis het project moest worden stilgelegd. Maar nu is het dan zover.

Op woensdagmiddag werd de kunstroute MIJN KUNST geopend door wethouder Roelof Theun Hoen. De route voert langs twaalf tuinen in het centrum van Noordwolde met bijzondere portretten van mensen uit Noordwolde en omstreken die een door hen bewonderd of geliefd kunstvoorwerp laten zien. Een boeiende en gevarieerde uiting van wat ‘kunst’ voor verschillende mensen betekent. Een inkijkje in de kunstbeleving van wie uw buur zou kunnen zijn.

De route is per fiets te volgen, maar wandelend is het ook goed te doen. Een routeboekje met de bijzondere verhalen over het kunstwerk is te verkrijgen op verschillende adressen in Noordwolde o.a. het TIP bureau en ligt ook op campings in de buurt.

De route blijft de hele zomer geopend en sluit op 15 september 2020.

(Foto: Lenus van der Broek)