10 juni Silverleg Oldtimerrally Wolvega

Wolvega – Op zondag 10 juni wordt al weer de 6e editie van de jaarlijkse Silverlegrally in Wolvega verreden, waarbij de opbrengst naar een landelijke, regionale en plaatselijke doel gaat. Deze rally wordt georganiseerd door de leden van de Lionsclub Wolvega e.o.

De Lionsclub heeft, net als vorig jaar, één klasse met daarin voldoende uitdagingen voor de ervaren rallyrijders, maar zodanig dat het ook voor de minder ervaren rijders goed te doen is. Met de verrassingen onderweg wordt het een dag om niet te vergeten. Tot slot is er aan het einde van de rally de prijsuitreiking.

Business Rally Events uit Drachten, onder andere bekend van de legendarische Beaujolais Trophy’s, is opnieuw gecontracteerd om een mooie route uit te zetten. De start is zoals gebruikelijk vanaf 9.30 uur in het centrum van Wolvega. De route gaat door Weststellingwerf en omgeving.

De leden rekenen opnieuw op een gevarieerd deelnemersveld van de volgende automerken: MG, Alfa Romeo, Porsche, BMW, Austin Healey, Opel, Mercedes Benz, Volvo, Fiat, Citroen, Mini, Saab, VolksWagen, Honda, Mohr Rush, Mazda, Peugeot, Studebaker, TVR en Triumph.

Voor degenen die nog niet eerder hebben meegedaan wordt verwezen naar de foto’s van afgelopen vijf zonovergoten edities op de website www.silverlegrally.nl. Via deze website kan ook worden ingeschreven voor de rally.

 Goede doelen

Hoofddoel:

NSGK, waarin kinderen en jongeren met en zonder handicap vanzelfsprekend sámen leven – dat is het ideaal van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en werkt samen met NOC*NSF om kinderen met een beperking te kunnen laten sporten (zie: www.nsgk.nl).

Regionaal doel:

Op 22 september wordt de landelijke dag van de Stichting Dagherdenking Geweldslachtoffers in Wolvega georganiseerd. Dit is een groots evenement. Voor het gemeentehuis komt een grote tent te staan. Er komt ook een delegatie van het kabinet.

Lokale doelen:

De Zonnebloemafdelingen Wolvega en Noordwolde zijn jaarlijks zeer actie met het organiseren van activiteiten voor senioren die niet meer veel van huis kunnen. Je kunt denken aan boottochten, bijeenkomsten met een thema of bezoeken van een voorstelling e.d.. Heel veel vrijwilligers helpen mee.

Silverleg

De rally is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger en de stichter van New York: Pieter Stuyvesant. Pieter is geboren in Peperga en werd in 1643 gouverneur van Curaçao. In een gevecht met de Spanjaarden werd zijn been afgeschoten en kreeg hij een houten been, dat hij met zilveren sieraden liet bespijkeren. Zo kwam hij aan zijn bijnaam: Silverleg. Later werd hij in 1647 directeur-generaal van Nieuw Nederland met als hoofdplaats Nieuw Amsterdam, de plaats die later uitgroeide tot New York.

 

(Foto: Lenus van der Broek)