Opera Nijetrijne

figaro.jpg 
NIJETRIJNE – In elf jaar tijd is Opera Nijetrijne uitgegroeid tot een begrip. De Nederlandstalige voorstellingen in het natuurgebied De Rottige Meente, in de gemeente Weststellingwerf, leiden ieder jaar tot grote belangstelling en tot lovende ecensies in de regionale en landelijke media.
Vorig jaar is gebleken dat het geldende bestemmingsplan geen evenementen  zoals Opera Nijetrijne toestaat. Om toch te kunnen spelen dient Opera Nijetrijne te beschikken over een (project) omgevingsvergunning of dient het bestemmingsplan  aangepast te worden.  De wettelijke doorlooptijd van beide procedures is zo lang dat dit jaar spelen in De Rottige Meente niet zeker was, reden om  naar een andere locatie uit te wijken. Deze is gevonden in het Starteiland van Sneek. Volgens producent Yvon Scheper een fantastische locatie met alle benodigde faciliteiten en vooral een prachtig vrij uitzicht over het Sneekermeer.  In 2013 vindt OperannNijetrijne in principe weer gewoon plaats in de gemeente Weststellingwerf.Liefhebbers van komische  opera kunnen dus dit jaar in Sneek terecht,nnwaar Opera Nijetrijne het Temmen van de Feeks van Shakespeare gaat brengen!
Vanaf 15 maart kan er geboekt worden.  Zie verder www.operanijetrijne.nl . De artiesten zijn gewend op of bij het water van de Scheene in Nijetrijne te spelen. (opera Figaro in 2010). (Foto: Lenus van der Broek).