Open Dag VHW

Wolvega – De Vereniging Historie Weststellingwerf e.o. (VHW) stelde zaterdag 14 maart haar archief voor het publiek open. Belangstellenden mochten ‘sneupen’ in het archief dat gevestigd is in het voormalige Boegocollege aan de Sportlaan 25 in Wolvega. Hiervoor was veel belangstelling. Namens de gemeente kwam wethouder Frans Kloosterman de Open Dag bezoeken.
Bij amateur archeoloog Sjoerd Hoogenkamp konden bezoekers hun archeologische vondsten laten determineren. Henk Jager, amateur zwerfsteendeskundige, was aanwezig met een collectie Weststellingwerfse zwerfstenen. Ook hij determineerde steenvondsten van bezoekers. Genealogische vraagstukken konden worden voorgelegd en er was een doorlopende presentatie van foto’s van Wolvega, gemaakt door Geert Lantinga. Ook werden er tweedehands boeken op het gebied van de natuur en geschiedenis verkocht. Ter gelegenheid van deze open dag was het boek ‘Doorkijk naar een boeiend verleden’, uitgegeven door de VHW, deze dag voor 6 euro te koop.
Naast de open dag is het archief elke eerste dinsdag van de maanden september t/m april van 14.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Bellen voor een afspraak kan via Ali Veenhouwer 0561-481225.
opendagvhw.jpg 
(Foto: Lenus van der Broek).