Loop je fit voor Rondje Lindewijk Wolvega

WOLVEGA – ‘Fit en vitaal het najaar in’: inwoners van de gemeente Weststellingwerf konden maandagavond meedoen aan de achtweekse cursus ‘Loop je fit!’ in Wolvega. Atletiekvereniging Start’78 en het Buurtsportwerk Weststellingwerf organiseren deze cursus. Op de eerste avond waren er 24 aspirant hardlopers.

Trainen voor Rondje Lindewijk
De cursus Loop je fit! bereidt de deelnemers in acht weken voor op het hardlopen van vier kilometer tijdens Rondje Lindewijk. Onder begeleiding van trainers van Start’78 wordt het hardlopen verantwoord opgebouwd. Zij verzorgen twee trainingen per week. De cursus is laagdrempelig en geschikt voor mensen die beginnen met hardlopen. De deelnemers bouwen conditie op en zijn begin oktober klaar voor hun eerste Rondje Lindewijk. Na zestien trainingen (op maandag- en donderdagavond) in Wolvega wordt de cursus afgesloten met deelname aan Rondje Lindewijk. Deelname aan de cursus kost € 35,-.
De trainingen zijn op maandag en donderdag vanaf 19.15 uur; gestart wordt vanaf korfbalvereniging SIOS, Kruistraat 7 in Wolvega.

Aanmelden
Voor vragen of inschrijven kunnen deelnemers contact opnemen met: Buurtsportwerk Weststellingwerf via E: buurtsport@sportfryslan.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of T: 06-57614360. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar en er is geen maximumleeftijd; door de geleidelijke  trainingsopbouw kan iedereen meedoen. Inschrijven kan tot 5 augustus. In verband met de vakantieperiode is starten op 11 of 15 augustus ook  mogelijk.

Rondje Lindewijk
Dit recreatieve hardloopevenement is op zaterdag 1 oktober 2016 in de Lindewijk in Wolvega. Met een 1km Kidsrun, een 4km en 8km recreatieloop. Rondje Lindewijk wordt georganiseerd door projectorganisatie Lindewijk en atletiekvereniging Start’78 en ondersteund door Buurtsportwerk.
DSC_9627

(Foto: Lenus van der Broek)