Inloopmiddag genealogie in Noordwolde

Noordwolde – ’t Buurthuus in Noordwolde organiseerde zondagmiddag 24 april in samenwerking met het Dorpsarchief Noordwolde (DAN) een genealogische inloopmiddag. Tijdens deze middag werden er lezingen gehouden waarin een presentatie werd gegeven hoe je een onderzoek kunt opstarten, waar haal je je informatie vandaan, hoe schrijf ik de gevonden informatie weg, welke websites gebruik je daarvoor? Er werd uitgelegd hoe persoonskaarten bij het CBG in Den Haag kunnen worden opgevraagd en ook wordt er uitleg gegeven welke gegevens bij gemeentes voorhanden zijn, o.a. over de gezinskaarten 1920-1940.

Er waren stands met verschillende soorten informatie, verder waren historische verenigingen aanwezig en natuurlijk was het D.A.N. van de partij. is er een boekenmarkt deze middag. Van historische boeken tot aan streekromans zijn aanwezig.

Wanneer de bezoekers een eigen laptop meenamen, konden zij gelijk aan de slag met de ingewonnen informatie en een stappenplan. Het netwerk van ’t Buurthuus werd hiervoor beschikbaar gesteld.

DSC_1706  DSC_1700

(Foto: Lenus van der Broek)