Het Groninger Paard meer in belangstelling

Noordwolde – De vereniging Het Groninger Paard organiseerde zaterdag 20 februari de grote hengstenkeuring en diverse demonstraties in de manege Horse Central Holland in De Bult bij Steenwijk. De deelnemers kwamen uit heel Nederland en Duitsland. Dit soort paarden komt weer steeds meer in de belangstelling. “Wij zijn blij dat er steeds meer vraag is naar Groninger paarden, zij zijn veelzijdig, betrouwbaar en nuchter van karakter”, aldus Peter, Kats, voorzitter van de vereniging Het Groninger Paard.
Die ook een passie heeft voor deze paarden is Dick van den Berg van Hengstenhouderij ‘Hoeve 202’ in Noordwolde. Zijn 13-jarige hengst Ede die in Schöppingen, Duitsland is gestationeerd, werd tijdens de keuring reserve kampioen en werd publiekskampioen 2016. Algemeen kampioen werd Macho Polo. Deze hengst is gefokt door de Stichting Epilepsie Instituut Nederland. Hengst Ede zou gecastreerd worden om die met wat meer rust te gebruiken bij patiënten. Dat vond Dick van den Berg voor de fokkerij jammer en kocht het in 2009. Hij heeft thuis vier paarden gestald.
Zaterdagmiddag stal hengst Ede de show met een bijzonder optreden. Het internationale voltigeteam uit Duitsland, Frankrijk, Polen en Nederland benadrukte de veelzijdigheid van het Groninger Paard in een wervelende show.
DSC_6641 DSC_6663 DSC_6679
(Foto: Lenus van der Broek)