Gezondheidsmarkt in Wolvega

Wolvega – De Friese Wouden Wonen Welzijn Zorg organiseerde zaterdag 28 november een gezondheidsmarkt in De Rank in Wolvega. De S1 wijkverpleegkundigen Wilma Verhoef, Helga Koopman, Sylvia van der Tuin en Jellie Boersma hebben dit initiatief genomen. Het thema van de gezondheidsmarkt was: ‘Hoe houden we onszelf gezond’? Ruim zestig gemotiveerde bezoekers stelden gerichte vragen en de reacties waren positief.:

De deelnemende organisaties waren: Deelnemers:

o          Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega (voormalig ANBO)

o          Fysiosport Wolvega

o          Buurtsportwerk

o          Zwembad ‘De Steense’

o          Avanty

o          Line dance groep Wolvega

o          Minke Elzinga, diëtist

o          Van Smaak maaltijdservice

o          Schoonheidsspecialiste Beau Linda

o          Fijner Lopen

o          Stress en vitaliteitsconsulente Wytske Smeding

o          Bloedsuiker bepalen door De Friese Wouden

Deze markt werd georganiseerd in het kader van de niet toewijsbare wijkverpleegkundige zorg, segment 1 zorg. Niet toewijsbare wijkverpleegkundige zorg richt zich in Wolvega op de thema’s ‘Gezonde Leefstijl’ en ‘Chronisch zieken’.

De Friesland Zorgverzekeraar heeft bepaald dat aan deze thema’s aandacht geschonken moet worden, door de S1 wijkverpleegkundigen, in Wolvega. Om de inwoners van Wolvega bewust te maken van deze twee thema’s zijn de wijkverpleegkundigen activiteiten aan het organiseren waaronder deze markt, een wandelactiviteit op donderdagochtend en in samenwerking met Fysiosport sporten voor mensen met diabetes of mensen met een verhoogd risico op diabetes.

DSC_0942

(Foto: Lenus van der Broek)