Friese avond Fljimks in dorpshuis De Bult in Ter Idzard

Ter Idzard – In het dorpshuis De Bult in Ter Idzard was vrijdagavond  15 januari een Friese avond met het verrassend Fries programma Fljimsk vol humor, prettig afgewisseld met zang en magie. Vijftien jaar hebben Griet Wiersma en Minze Dijksma samengewerkt met Teake van der Meer. Het was in deze periode, dat ook de komische talenten van Griet ontdekt en verder ontwikkeld werden, waarbij zij van aangeefster tot comédienne promoveerde. In 2014 gaf Teake aan dat hij wilde stoppen met de grote shows en nam hij afscheid met de voorstelling “Jubileumrevue 50 jaar Teake”.
Maar van alle kanten werd aangegeven dat men hoopte op een doorstart van Griet en Minze, zodat deze typisch Friese humor niet verloren zou gaan voor de vele liefhebbers. En hierbij bleek de nieuwe combinatie dan ook een gouden greep te zijn.
Piter Wilkens en Griet Wiersma treffen elkaar met regelmaat als collega’s, waarbij Piter een keer aangaf het wel weer eens tijd te vinden voor een leuke, nieuwe uitdaging. En omdat de Friese singer-songwriter altijd veel humor in zijn optredens verwerkt en ook nog de nodige ervaring in theaterproducties heeft, waren ze het samen met Minze vrij gauw eens. Zo was de nieuwe combinatie van deze drie Friese toppers een feit.
Samen heeft het trio nu een sfeervol, afwisselend programma gemaakt, waarbij humor, zang, magie en sketches een leuke mix vormen.
DSC_4639
(Foto: Lenus van der Broek)