Estafette-wandelevenement voor kankerpatiënten

Boijl – Wethouder Frans Kloosterman gaf zaterdagmorgen als ambassadeur het startsein voor de SamenLoop voor Hoop Boijl, die op 21 en 22 mei 2016 wordt gehouden. Tijdens deze Kick-Off werd vanuit dé stoel met alle al aangemelde teams en vrijwilligers een toost uitgebracht op een succesvol evenement. De onthulling van het spandoek vond plaats op het terrein voor de kerk in Boijl en vanaf deze dag kunnen de teams zich inschrijven en zijn de Facebookpagina en de website www.samenloopvoorhoop.nl/boijl/ online. Aansluitend wandelen deelnemers naar het Crea Café aan de Boijlerweg 97. Vanaf 12.00 uur startte hier de verkoop van allerlei creaties, gemaakt door vrijwilligers. Creatieve Boijligers waren al weken bezig om samen spullen te creëren en begonnen vanaf deze dag met de verkoop.

SamenLoop voor Hoop is een estafette-wandelevenement waar teams 24 uur lopen in de strijd tegen kanker. De grootte van de teams is zelf in te vullen, maar van elk team (jong, oud, familie, vrienden, collega’s, verenigingen, bedrijven) moet minimaal één teamlid ‘in de baan’ zijn. Teamleden die niet lopen, kunnen uitrusten, eten, slapen, meedoen aan activiteiten of door zelfbedachte acties opbrengsten genereren die ten goede komen aan onderzoek in de strijd tegen kanker.

Tijdens dit evenement vieren de deelnemers het leven en worden overledenen herdacht. Er is 24 uur activiteit, amusement en muziek en er is extra veel aandacht voor (ex)kankerpatiënten, de ‘Kanjers’. Zij worden flink in het zonnetje gezet en openen het evenement, gevolgd ’s avonds door de kaarsenceremonie en er wordt afgesloten met een slotronde.

Initiatiefneemsters zijn Tineke van der Walle en Gea van Zanden. Inmiddels hebben zich verschillende commissies gevormd en al tientallen dorpsgenoten en vrijwilligers vanuit de regio hun medewerking toegezegd.

DSC_0917

(Foto: Lenus van der Broek)