Burgemeester te paard

Oldeholtpade – Voorafgaand aan de Open Dag werd op vrijdagavond 2 oktober de geheel veieuwde Paardenkliniek, onderdeel van Dierenkliniek Wolvega aan de Stellingenweg in Oldeholtpade officieel geopend voor genodigden en relaties. De opening was bijzonder. Normaal worden lintjes doorgeknipt, maar burgemeester Gerard van Klaveren bood aan dit in stijl van de kliniek op een IJslands paard de openingshandeling te verrichten. Hij kwam via de ingang het terrein op en maakte met nog drie ruiters op IJslandse paarden een paar rondjes over het terrein. De burgemeester heeft een passie voor dit paardenras. Niet vreemd want hij is honorair consul van IJsland.

De kliniek in Oldeholtpade, onderdeel van Dierenkliniek Wolvega is sterk uitgebreid en volledig veieuwd en voldoet aan alle medische eisen van deze tijd.Burgemeester van Klaveren had veel waardering voor voor deze ondeeming. “Net als iedere andere ondeeming moet deze Paardenkliniek exploitabel zijn. Ik ga er zondermeer van uit dat de dierenartsen de calculator goed hebben weten te hanteren en dat exploitatie en werkgelegenheid voor een lange toekomst is veilig gesteld”, aldus Van Klaveren. Daaaast is hier sprake van een bedrijf waarbij de combinatie van wetenschap en techniek mede het succes bepalen. Menigeen denkt bij deze combinatie misschien vooreerst aan de Universiteitskliniek voor Paarden aan de Uithof in Utrecht. “ Die gedachte is al lang niet vanzelfsprekend meer. Deze paardenkliniek heeft inmiddels een zodanige naam opgebouwd dat paarden eigenaren uit het Noordelijke verzorgingsgebied, inclusief Noord Holland de weg met auto en paardentrailer naar Oldeholtpade weten te vinden” aldus burgemeester Gerard van Klaveren.

Oud-dierenartsen Berend Brummelman, Marten Pelleboer en Anne Pronk plantten een beuk op het terrein. Voorheen was het Dierenartsenpraktijk De Beuk. Van de gezamenlijke aannemers werd een grote tuinbank aangeboden, gemaakt van een gekapte boom op het terrein. Namens de dierenartsen en medewerkers schetste Waling Haytema de oorspronkelijke plannen en vertelde tijdens de rondleiding met veel passie over het vak van ‘paardendokter’. Op zaterdag 3 oktober van 10.00 tot 16.00 uur is eenieder van harte welkom een kijkje achter de schermen te komen nemen. Bezoekers kunnen een tour volgen door de nieuwe operatie- en MRI ruimte heen. Verder zijn er verschillende demonstraties hoefsmederij, gebitsverzorging, chiropractie, dressuur enzovoort. In de conferentietent zal niemand minder dan bondscoach Rob Ehrens een presentatie geven over het succes van de Nederlandse Springsport. Voor de kinderen zijn er eveneens diverse activiteiten. Kijk voor het volledig programma en tijden op: www.dierenkliniekwolvega.nl of www.sportpaardenkliniek.nl