Bowlingteam De Wolven kampioen

Wolvega – Bowlingteam de Wolven uit Wolvega is zondagmiddag 17 april in Fit and Fun Plaza in Wolvega kampioen geworden in de regionale trioleaque tweede divisie regio Noord.

Met een groot puntenverschil nam het team, onder leiding van teamcaptain René Zondergeld, de beker en bijbehorende medailles in ontvangst.

Voor het eerst in de geschiedenis van Bowlingvereniging Wolvega had zich een team ingeschreven om deel te nemen in deze competitie.

Naast Rene Zondergeld maken Danny Zandgrond en Peter Spin het vaste trio compleet.

Reservespelers werden gevonden in Rein Kanselaar en Sjoerd Huitema.

De regionale trioleaque Noord kende tegenstanders uit Heerenveen, 2 teams uit Steenwijk en 2 teams uit Veendam. In elk bowlinghuis werd meerdere malen tegen elkaar gespeeld.

Fokko van der Duim, van Fit & Fun in Wolvega stelde zich als sponsor beschikbaar en schonk onder andere wedstrijdshirts met, uiteraard, een grote wolvenkop achterop.

Bij de start van het seizoen, in Steenwijk, waren er nog twijfels of het Wolvegaaster trio partij kon bieden aan de overige teams in deze klasse maar juist op die dag bleek er sprake van een gouden start.

Met groot overmacht en een verschil van 7 punten werd een gat geslagen dat nimmer meer zou worden overbrugd door de tegenpartijen. Iedere maand werd de voorsprong met enkele punten vergroot en zodoende ontstond een verschil van 15 punten.

Op de voorlaatste competitiedag te Veendam had de titel al kunnen worden gehaald echter werd dat de dag dat de minste punten werden binnengehaald door de Wolven.

De laatste twee punten, voor het kampioenschap, moesten op de laatste wedstrijddag, afgelopen zondag, worden binnengehaald in het eigen bowlinghuis te Wolvega.

Gezien het feit dat elke wedstrijddag minimaal 9 punten waren gescoord was het vertrouwen in een goede afloop groot.

Er werd besloten alle reservespelers mee te laten bowlen en mee te laten genieten van deze unieke prestatie.

Deze zondag werden er echter nauwelijks punten gepakt en werd het de slechtste competitiedag voor de Wolven.

In de onderlinge wedstrijden slechts twee punten gepakt en in de “one to all” nog eens vier hetgeen een vierde plaats op deze dag betekende, dit ondanks een goede pinfall van de spelers persoonlijk.

In de eindrangschikking kwam de eerste plaats niet meer in gevaar en met een verschil van 13 punten werd het kampioenschap binnengehaald met 73 punten. Tweede werd het Arsenaal uit omgeving Steenwijk met 60 punten en Snackresto de Linde uit Heerenveen ( met meerdere leden van Bowlingvereniging Wolvega in de gelederen ) werd derde met 56 punten.

Zoals gezegd is promotie naar de 1e klasse hiermee een feit en zal de lat behoorlijk hoger komen te liggen.

Wilt u ook het recreatieve bowlen omzetten in wedstrijden en/of competitieverband?

Kom dan eens aan op de dinsdagavond in Fit and Fun Plza in Wolvega.

DSC_1006

Foto: staand v.l.n.r  Sjoerd Huitema, Peter Spin, René Zondergeld; knielend v.l.n.r.: Rein Kanselaar en Danny Zandgrond (Foto: Lenus van der Broek)