Benefietavond voor ‘SamenLoop voor Hoop’

Boijl – Op zaterdagavond 30 januari werd in dorpshuis De Tille in Boijl een benefietavond gehouden voor de actie ‘SamenLoop voor Hoop / KWF Kankerbestrijding’. Op het programma stond het optreden van de vierkoppige alternative/grunge rockband The Tues. Door ziekte van enkele bandleden kon die niet optreden. Er is nog geprobeerd een andere band te laten komen, maar dat lukt niet meer op korte termijn. Ook was gecontracteerd troubadour Sipke de Boer uit Witmarsum. Hij is een veelzijdig muzikant en entertainer. Hij bracht naast Friestalige liedjes ook bekende meezingers. De organisatie was zeer ingenomen dat hij de hele avond wilde spelen.

Het initiatief voor de benefietavond kwam van het loopteam ‘Gezelligheid kent geen tijd’, dat op 21 en 22 mei meedoet aan de SamenLoop voor Hoop. Tijdens dat evenement wandelen teams 24 uur lang in estafettevorm over een parcours in Boijl. Er zijn vele activiteiten, amusement en muziek. De opbrengst hiervan gaat naar KWF Kankerbestrijding. Veel loopteams houden al voor de SamenLoop acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Later dit voorjaar organiseren zij ook nog een pubquizavond voor het goede doel. Ten slotte zorgen zij in samenwerking met supermarkt Jumbo in Noordwolde dat klanten hun statiegeld kunnen doneren voor de SamenLoop.

Sinds de Kick Off in november hebben al meer dan 100 vrijwilligers zich aangemeld en wordt door loopteams volop actie gevoerd in Boijl maar ook in Vledderveen, Wilhelminaoord en Oldemarkt. Op dit moment is al een opbrengst van € 5000,- te noteren.

De SamenLoop voor Hoop vindt plaats op 21 en 22 mei 2016 op het terrein aan de Kerkweg te Boijl. Meer informatie is te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/boijl/ en de Facebook-pagina.

Op 23 april is er in het dorpshuis De Tille in Boijl nog een quiz, waaraan teams kunnen deelnemen, ook dan is de opbrengst voor het goede doel.

DSC_5069

(Foto: Lenus van der Broek)